Mig og min passion for Retro

Mig 🙂

                                                           

Jeg hedder Camilla Lyons, er født i 1968 og bosiddende på Horns Herred med min mand. Vi bor i et hus,der jævnligt bliver udsat for diverse om rokeringer og indretningsafprøvninger.

Jeg startede et farverigt arbejdes-og uddannelsesliv, allerede som 17 årig, hvor jeg gjorde rent på en folkeskole imens jeg læste på HF.

Jeg har været så heldig at vokse op i en tid, hvor både teknologi og IT bølgerne rullede. Da home intertaintment blev en fast del af hverdagen, langede jeg Moviebox´e over disken, og sang med på Dirty Dancing, i en af de tre videobutikker jeg bestyrede. I ´92 havde jeg fornøjelsen af at være i Bramhall- England, som Au-Pair hos Peter Schmeichel.

Derefter kørte jeg i nogle år, som Danmarks eneste kvindelige Hjem-Is chauffør, for at spare penge sammen til at komme til USA. Turen gik til Tucson i Arizona, hvor jeg arbejdede som Marketing Director for et plejecenter. Det var hyggeligt at være sammen med de gamle, så efter endt arbejdes dag, kunne jeg finde på at sætte mig i opholdsstuen og spille klaver, og sludre med beboerne. Da jeg, i ´96, kom retur til Danmark, gjorde internettet sin entré og jeg startede i en IT virksomhed, som Telemarketing konsulent, og blev senere salgskoordinator og salgsleder. Denne stilling besad jeg frem til ’98, hvor jeg startede i Mobilix, som Key Account Manager, med ansvaret for 42 forhandlere. Da jeg aldrig gør noget halvt, læste jeg om aftenen Merkonom på handelsskolen.

Efter en del år, i en branche, hvor profitten var i fokus, savnede jeg arbejdet med mennesker, så jeg besluttede mig for at sadle om og læste i 2004 først til SOSU assistent og herefter i ’08 til Sygeplejerske, efterfulgt af et 2 årigt speciale i kardiologi. Siden da har jeg arbejdet på en akut hjerteafdeling, frem til 2016, hvor jeg opsagde sygeplejejobbet, og helligede mig Retro-Shoppen fuldt ud. Her kan jeg kombinerer alle mine interesser og evner og jeg nyder hver dag.

Det første frø, der dannede spiren, til min passion for genbrug og retro indretning, opstod egentlig i USA, da jeg skulle indrette min lille lejlighed, med få midler.

I Tucson lå en genbrugsbutik med navnet – One mans trash, is another mans treasure – Det er senere gået hen og blevet lidt af et motto for mig. Har var alle de skønne sager jeg arbejder med i dag. Genbrug, upcycling, teak, skønne gamle lamper, gulvtæpper og slidte men gedigne møbler, en retro ånd til en overkommelig pris. Da jeg flyttede retur til Danmark, fordelte jeg møbler og ting til mine naboer og venner i Tucson, fordi jeg syntes de havde stadig en historie at fortælle videre på.

Efter min hjemkomst fortsatte glæden for det gedigne håndværk, skønheden, de historier og den sjæl der lå i en indretning, inspireret af genbrug og retro, der netop stod i skærende kontrast til det ny-og masseproducerede. Min fritid gik med loppemarkeds besøg, som skattejæger og tingfinder. Især til familie og venner, og ikke mindst mit eget hjem. I processen fandt jeg ro og stressede af, fra en hektisk hverdag som Sygeplejerske. Dette stod på i mange år, indtil jeg opsagde sygeplejerske jobbet, på en akut hjerteafdeling, og debuterede som selvstændig med Retro-Shoppen. Idag er min hobby blevet mit arbejde og jeg glædes hver dag over de mennesker jeg møder og de historier, tingene fortsat fortæller.

Mine dage går med kunde besøg i forbindelse med opkøb, eller levering af varer. Det kan også være et besøg hos kollegaer i branchen, som jeg deler passionen for retro med. Andre dage, er jeg i min hyggelige butik i Skibby, med besøg af søde ….og ofte tilbagevendende kunder. Der er også dage hvor der skal rengøres og istandsættes varer, og når den kreative ånd kommer over mig, bliver der upcycklet, syet, malet eller måske hamret og skruet og nyt bliver skabt af genbrug. Det administrative skal også klares, så tirsdag er oftest kontor dag. Her bliver der taget hånd om regnskabet, hjemmesiden og og opdateret Facebook og Instagram. Mine dage er aldrig kedelige.

Jeg har en mission

Alt hvad der kan genbruges, bruges. Nogen gange trænger tingene blot til en rengøring, lidt slibning og olie og står det ikke til at redde, genbruges stof, bånd, tråd, lampeskærme lampestativer, søm og skruer, gerne i en ny sammenhæng. Et gammelt teak vindue får nyt liv som opslagstavle, og køkkenlågen bliver til en bordplade.

Det hænder folk henvender sig til mig og spørger om jeg vil lede efter specifikke ting. Det kan være retro møbler, en retro dåse, Erik Kold bøtter, Kai Kristiansen eller Wegner stole, en skænk i teak, et Københavnerskab eller en tallerkenrække, mandsskabsskabe i metal, en industriel taburet, eller reol. Og selvfølgelig vil jeg det, jeg er jo skattejæger.

Ønsket for fremtiden, er at få lov at indrette med genbrug. At skabe fantastiske miljøer tilpasset den enkelte kunde, eller virksomhed. At lave personal shopping og fortsætte min skattejagt.